Malzemeler:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 1/8 demet dereotu
- Tuzlu sebze cesnisi
- Tuzlu sebze cesnisi
Hazirlanisi:
1. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
2. Sebze suyu ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
1. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
2. Sebze suyu ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
3. Ince kiyilmis dereotunu katip demlenmeye birakin
4. Sicak servis edin
4. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder