13 Ağustos 2022 Cumartesi

TAS KEBABI YANINDA PILAV VE PATATES KIZARTMASI



Malzemeler:
- 1 kg dana eti
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 t.k. kekik
- 1 y.k. tereyagi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 s.b. su
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Tas kebabi için yemeklik dogranmis sogani kusbasi et ve yaglarla birlikte tencereye alip kavurun
2. Üzerine yarim ay seklinde dogranmis havuçlari ve kalan malzemeleri ekleyip kavurmaya devam edin
3. Son olarak suyunu katin ve tas kebabini kisik ateste etler tamamen pisene kadar pisirin
4. Tas kebabi pistikten sonra patates kizartmasi ve pilav ile sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder