Malzemeler:
- 600 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 adet sogan (küçük boy)
- 2 adet çarliston biber
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 4 adet patates (büyük boy)
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 2 su bardagi sicak su
- Tuz, karabiber
- 600 gr kusbasi tavuk gögsü
- 1 adet sogan (küçük boy)
- 2 adet çarliston biber
- 3-4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 4 adet patates (büyük boy)
- 1 adet domates
- 1 tutam maydanoz
- 2 su bardagi sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Temizlenip kusbasi dogranmis tavuk gögsünü ayçiçek yagiyla birlikte bir tavaya alip üzerine bir miktar karabiber serpip soteleyin
2. Yemeklik dogranmis sogani ve çarliston biberleri ilave edip sotelemeye devam edin
3. Salçalari ve tuzu katip karistirdiktan sonra altini kapatip kenara alin
4. Patatesleri iri seklinde dograyip firin tepsisine dizin, üzerine tavuklu harci yayin
5. Ince kiyilmis maydanozu ve küp domatesleri ekleyip yemege sicak suyunu katin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
6. Üzeri nar gibi kizaran yemegi firindan çikarip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Temizlenip kusbasi dogranmis tavuk gögsünü ayçiçek yagiyla birlikte bir tavaya alip üzerine bir miktar karabiber serpip soteleyin
2. Yemeklik dogranmis sogani ve çarliston biberleri ilave edip sotelemeye devam edin
3. Salçalari ve tuzu katip karistirdiktan sonra altini kapatip kenara alin
4. Patatesleri iri seklinde dograyip firin tepsisine dizin, üzerine tavuklu harci yayin
5. Ince kiyilmis maydanozu ve küp domatesleri ekleyip yemege sicak suyunu katin ve önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
6. Üzeri nar gibi kizaran yemegi firindan çikarip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder