Malzemeler:
Curry sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi curry tozu
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Curry sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi curry tozu
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Tavuk için:
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 yemek kasigi soya sosu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 yemek kasigi soya sosu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Curry sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
2. Tavuk parçalarini listedeki malzemelerle marine edip kizgin tavada pisirin
3. Kizarmis tavuklari curry sosu ve basmati pilavi ile servis edin
1. Curry sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
2. Tavuk parçalarini listedeki malzemelerle marine edip kizgin tavada pisirin
3. Kizarmis tavuklari curry sosu ve basmati pilavi ile servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder