Malzemeler:
- 300 ml ilik su
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1 paket kuru maya
- 1 paket kuru maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildigi kadar un
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tuz
- Alabildigi kadar un
*Kizartmak için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1. Kuru mayayi ve sekeri bir bardaga alin ve üzerine ilik su ekleyip mayalanmaya birakin
2. Bir yogurma kabinin içine kalan bütün malzemeleri alip mayayi ekleyin
3. Üzerine yavas yavas un ilave ederek yumusak bir hamur elde edin
4. Elde ettiginiz hamuru üzeri örtülü bir sekilde 30-35 dakika kadar dinlendirin
5. Mayalanmis hamurdan minik parçalar kesip kizgin yagda kizartin
1. Kuru mayayi ve sekeri bir bardaga alin ve üzerine ilik su ekleyip mayalanmaya birakin
2. Bir yogurma kabinin içine kalan bütün malzemeleri alip mayayi ekleyin
3. Üzerine yavas yavas un ilave ederek yumusak bir hamur elde edin
4. Elde ettiginiz hamuru üzeri örtülü bir sekilde 30-35 dakika kadar dinlendirin
5. Mayalanmis hamurdan minik parçalar kesip kizgin yagda kizartin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder