Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1/2 demet maydanoz
- 1 kupa ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- 1/2 demet maydanoz
- 1/8 demet taze nane
- 1/8 demet dereotu
- 3 adet kornison tursusu
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Limon suyu
- 3 adet kornison tursusu
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1/2 çay bardagi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Limon suyu
Hazirlanisi:
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari ve limon suyunu ekleyip karistirin ve servis edin
1. Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2. Ayri bir tavanin içine dogranmis soganlari ve rendelenmis havuçlari alip zeytinyaginda soteleyin
3. Sebzeler yumusadiginda üzerine salçayi, maydanozu ve baharatlari ekleyip karistirin
4. Altini kapatip soguttuktan sonra bu harci sismis bulgurun içine katin
5. Üzerine minik dogranmis tursulari ve limon suyunu ekleyip karistirin ve servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder