Malzemeler:
Karniyarik icin:
- 4 adet közlenmis patlican
- 500 gr tavuk gögüsü
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
Karniyarik icin:
- 4 adet közlenmis patlican
- 500 gr tavuk gögüsü
- 1 adet büyük boy sogan
- 1-2 dis sarimsak
- 1 adet sivri biber
- 1 adet domates
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber, kekik
*Üzeri için: Domates ve biber dilimleri
*Sosu için:
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 3 su bardagi su
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
Sebzeli bulgur pilavi icin:
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet kabak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 kupa bulgur
- 2 kupa sebze suyu
- Tuz
- 1 adet sogan
- 1 adet kapya biberi
- 1 adet kabak
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 kupa bulgur
- 2 kupa sebze suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Közlenmis patlicanlari soymadan tepsiye alip karinlarini yarin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve tavuklari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Tavuklar renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
5. Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
6. Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
7. Sebzeli bulgur pilavi icin sogani, biberi ve kabagi minik dograyip bir tencereye alin
8. Sebzeler yumusayana kadar yagda soteleyin ve bulgurlari ekleyin
9. 5 dakika kavurduktan sonra sebze suyunu ve tuzunu ilave edip pismeye birakin
10. Bulgurlar pistiginde altini kapatip demlenmeye birakin
11. Karniyariklar 35-40 dakika kadar pistikten sonra biraz dinlendirin ve sebzeli bulgur pilaviyla servis edin
1. Közlenmis patlicanlari soymadan tepsiye alip karinlarini yarin
2. Iç harci için bir tavanin içinde ince dogranmis sogani kavurun. Üzerine yemeklik dogranmis biberi, ezilmis sarimsagi ve tavuklari ekleyip kavurmaya devam edin
3. Tavuklar renk aldiktan sonra kabugu soyulup dogranmis domatesi, salçayi ve baharatlari ilave edin
4. Bütün malzemeler kavrulduktan sonra altini kapatin
5. Hazirladiginiz harci patlicanlarin içine doldurun ve üzerlerine dilimlenmis domates ve biber yerlestirdikten sonra sosunu hazirlayin
6. Sosu için bir tencereye bütün malzemeleri alip kaynatin ve karniyariklarin üzerine döküp karniyariklari önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
7. Sebzeli bulgur pilavi icin sogani, biberi ve kabagi minik dograyip bir tencereye alin
8. Sebzeler yumusayana kadar yagda soteleyin ve bulgurlari ekleyin
9. 5 dakika kavurduktan sonra sebze suyunu ve tuzunu ilave edip pismeye birakin
10. Bulgurlar pistiginde altini kapatip demlenmeye birakin
11. Karniyariklar 35-40 dakika kadar pistikten sonra biraz dinlendirin ve sebzeli bulgur pilaviyla servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder