Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 100 gr konserve mantar
- Tuzlu sebze cesnisi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- 100 gr konserve mantar
- Tuzlu sebze cesnisi
Hazirlanisi:
1. Yaglari pilav tenceresine alip eritin ve ince dogranmis soganlari ekleyip kavurun
1. Yaglari pilav tenceresine alip eritin ve ince dogranmis soganlari ekleyip kavurun
2. Pilavlik bulguru katip bir miktar daha kavurun
3. Üzerine sicak suyu, dogranmis mantari ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
5. Demlenen sarimsakli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
3. Üzerine sicak suyu, dogranmis mantari ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip karistirin ve kapagini kapatip kisik ateste pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip en az yarim saat demlenmeye birakin
5. Demlenen sarimsakli bulgur pilavini sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder