24 Ağustos 2022 Çarşamba

DOMATES SOSU ÜZERINDE TAVUK FILETO VE YANINDA MÜCEDDERE PILAVI



Malzemeler:
*Tavuk fileto için:
- 1 kg tavuk gögsü
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 çay kasigi nane
- 1 çay kasigi kekik
- 1 çay kasigi kirmizi toz biber
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber

Kizartmak için:
- 2 yemek kasigi aycicekyagi

*Domates sosu için:
- 1 adet kücük boy sogan
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 4 adet iri boy domates
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi kekik
- 1 cay kasigi toz sarimsak
- 1 tatli kasigi chili oil
- Tuz
- Karabiber

*Müceddere pilavi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 su bardagi haslanmis yesil mercimek
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1. Tavuklari fileto seklinde kesip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk filetolarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4. Marine edilmis tavuklari kizgin tavada kizartin
5. Domates sosu icin ince dogranmis sogani yagda soteleyin
6. Üzerine iri dogranmis domatesleri ve baharatlari ekleyip karistirin ve 15 dakika pismeye birakin
7. Bulgur pilavi için yaglari tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
8. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
9. Son olarak üzerini sicak suyunu, haslanmis yesil mercimekleri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
10. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
11. En az yarim saat demlenen mercimekli bulgur pilavini kizartilmis tavuk gögüsü ve domates sosuyla servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder