Malzemeler:
- 450 gr un ( + tezgahi unlamak için bir miktar)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi karbonat
- 400 ml süt + 1 yemek kasigi elma sirkesi
- 450 gr un ( + tezgahi unlamak için bir miktar)
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi karbonat
- 400 ml süt + 1 yemek kasigi elma sirkesi
Hazirlanisi:
1. Firini 220 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2. Sütü elma sirkesiyle bir kabin içinde karistirip birkaç dakika kadar bekletin
3. Büyük bir kaba unu, tuzu, karbonati ve sirkeli sütü alip karistirin ve yogurmaya baslayin
4. Yapiskan hamuru unlanmis tezgaha alip yumusak fakat ele çok fazla yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun
5. Hazir olan ekmege yuvarlak sekil verip pisirme kagidiyla kaplanmis firin tepsisine yerlestirin
6. Ekmegin üzerine keskin bir biçakla çizik atin ve önceden isitilmis firina verip 25-30 dakika pisirin
7. Pisen ekmegi sogutmak için firin teline alip oda isisinda tamamen soguduktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip servis edin
Afiyet olsun
1. Firini 220 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2. Sütü elma sirkesiyle bir kabin içinde karistirip birkaç dakika kadar bekletin
3. Büyük bir kaba unu, tuzu, karbonati ve sirkeli sütü alip karistirin ve yogurmaya baslayin
4. Yapiskan hamuru unlanmis tezgaha alip yumusak fakat ele çok fazla yapismayan bir hamur elde edene kadar yogurun
5. Hazir olan ekmege yuvarlak sekil verip pisirme kagidiyla kaplanmis firin tepsisine yerlestirin
6. Ekmegin üzerine keskin bir biçakla çizik atin ve önceden isitilmis firina verip 25-30 dakika pisirin
7. Pisen ekmegi sogutmak için firin teline alip oda isisinda tamamen soguduktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder