Malzemeler:
*Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 su bardagi pirinç
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- Gerekirse bir miktar galeta unu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 4 su bardagi su
- Tuz
*Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 su bardagi pirinç
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- Gerekirse bir miktar galeta unu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 4 su bardagi su
- Tuz
*Püre için:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 çay bardagi süt
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1. Köfte için bir kabin içine bütün malzemeleri alip güzelce yogurun
2. Köfteleri sekillendirip isiya dayanikli bir firin kabina alin
3. Ayri bir tencereye sosu için ayçiçek yagini, domates salçasini, suyu ve tuzu alip karistirarak kaynatin
4. Sosu köftelerin üzerine gezdirip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina atip pisirin
5. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
6. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün
7. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Pürenin tadini kontrol ettikten sonra firinda pisen pirinçli köfte ile birlikte sicak servis edin
1. Köfte için bir kabin içine bütün malzemeleri alip güzelce yogurun
2. Köfteleri sekillendirip isiya dayanikli bir firin kabina alin
3. Ayri bir tencereye sosu için ayçiçek yagini, domates salçasini, suyu ve tuzu alip karistirarak kaynatin
4. Sosu köftelerin üzerine gezdirip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina atip pisirin
5. Patates püresi için patatesleri soyup dilimleyin ve hafif tuzlu suda haslayin
6. Patatesler yumusadiginda suyunu süzün
7. Kalan malzemeleri ekleyip bir patates ezicisiyle püre haline getirin
8. Pürenin tadini kontrol ettikten sonra firinda pisen pirinçli köfte ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder