Malzemeler:
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 kase panko
- 1 kase un
- 3 adet yumurta
- 1 tatli kasigi sarimsak tozu
- 1 tatli kasigi köri tozu
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 kase panko
- 1 kase un
- 3 adet yumurta
- 1 tatli kasigi sarimsak tozu
- 1 tatli kasigi köri tozu
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber
- Tuz, karabiber
Kizartmak için
- Aycicekyagi
Servis etmek icin
- Limon
Hazirlanisi:
1. Tavuk gögüslerini et dövecegiyle inceltin, tuz ve karabiberle tatlandirin
2. Bir tabaga panko alip köri tozu, sarimsak tozu, tavuk baharati, karabiber ve tuzu ekleyip karistirin
3. Ayri bir tabaga unu alip tuz ve karabiberle tatlandirin
4. Bir kaseye yumurtalari kirip çirpin, tuz ve karabiberle baharatlandirin
5. Inceltilmis tavuk parçalarini önce una, ardindan çirpilmis yumurtaya ve son olarak baharatli pankoya bulayip kizgin yagda (önce kisik ateste, daha sonra harli ateste tavuk tamamen pisecek sekilde) kizartin
1. Tavuk gögüslerini et dövecegiyle inceltin, tuz ve karabiberle tatlandirin
2. Bir tabaga panko alip köri tozu, sarimsak tozu, tavuk baharati, karabiber ve tuzu ekleyip karistirin
3. Ayri bir tabaga unu alip tuz ve karabiberle tatlandirin
4. Bir kaseye yumurtalari kirip çirpin, tuz ve karabiberle baharatlandirin
5. Inceltilmis tavuk parçalarini önce una, ardindan çirpilmis yumurtaya ve son olarak baharatli pankoya bulayip kizgin yagda (önce kisik ateste, daha sonra harli ateste tavuk tamamen pisecek sekilde) kizartin
6. Pisen schnitzel'leri kremali mantar soslu tagliatelle ve dilim limon ile sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder