18 Kasım 2022 Cuma

ARNAVUT USULÜ SEKERPARE



Malzemeler:
Hamuru için:
- 6 adet yumurta sarısı
- 1 adet bütün yumurta
- 500 gr ertitilmis tereyağı veya margarin 
- Alabildiği kadar un (yaklaşık 1 kg kadar)
- 1 yemek kasigi toz şeker
- 1 yemek kasigi vanilya (isteğe göre)
- 1 cay kasigi tuz

Şerbeti için:
- 4 su bardagi toz şeker
- 3 su bardagi su
- 3-4 damla limon suyu

Hazırlanışı:
1. Hamur icin ortalama 500 gr unu bir kabın içine alıp havuz açın (ben mutfak robotunda yaptim)
2. İçine yumurtaları, şekeri, vanilyayi, tuzu ve eritilmis yağı alıp orta devirde yoğurmaya başlayın
3. Üzerine azar azar un ekleyip yumuşak helva kıvamında bir hamur elde edin
4. Elde ettiğiniz hamuru robottta 20 dakika yoğurun, eger elde yoguruyorsaniz bu süre ortalama 30 dakika olacaktir
5. Ceviz büyüklüğünde bezelere bölüp yuvarlayıp üzerine biraz bastirin ve cam firin bakina veya tepsiye dizin
6. Üzerlerine bir pizza bıçağıyla çizikler atıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin
7. Sekerpareler piserken serbetini hazirlayabilirsiniz
8. Serbet icin suyu, sekeri ve limon suyunu bir tencereye alip yaklasik 15 dakika kaynatin
9. Sekerpare fırından çıkardıktan sonra üzerine ilik şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin

NOT: Şekerpareyi 1 gece dinlendirip sonra tüketirseniz daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder