Malzemeler:
- 1 kupa basmati pirinç
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- Tuz
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
2. Sebze suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
3. Altini kapatip demlenmeye birakin
4. Sicak servis edin
1. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
2. Sebze suyu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
3. Altini kapatip demlenmeye birakin
4. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder