Malzemeler:
- 500 gr domates
- 500 gr domates
- 2 adet kabak
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 dis sarimsak
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- 3 su bardagi soguk su
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi domates salçasi
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 dis sarimsak
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet defne yapragi
- Tuz, karabiber
- 3 su bardagi soguk su
Hazirlanisi:
1. Iri dogranmis sogani, sarimsaklari ve kabaklari ayçiçek yaginda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Salçayi ve rendelenmis domatesleri ekleyin
4. Soguk suyu, maydanozu, defne yapragini ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
5. Pisen domates çorbasindan defne yapragini çikarin, üzerindeki köpügü alin ve çorbayi blenderdan geçirin
6. Bir tasim daha kaynatilan domates çorbasinin altini kapatin, biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
1. Iri dogranmis sogani, sarimsaklari ve kabaklari ayçiçek yaginda kavurun
2. Üzerine unu ilave edin ve kokusu çikana kadar kavurmaya devam edin
3. Salçayi ve rendelenmis domatesleri ekleyin
4. Soguk suyu, maydanozu, defne yapragini ve baharatlari ekleyip çorbayi pismeye birakin
5. Pisen domates çorbasindan defne yapragini çikarin, üzerindeki köpügü alin ve çorbayi blenderdan geçirin
6. Bir tasim daha kaynatilan domates çorbasinin altini kapatin, biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder