Malzemeler:
- 10 adet domates
- 1 adet sogan
- 250 gr kiyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 su bardagi pirinç
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/2 limonun suyu
- ½ su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber
- 10 adet domates
- 1 adet sogan
- 250 gr kiyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 su bardagi pirinç
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1/2 limonun suyu
- ½ su bardagi su
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber
Sosu için:
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 1/2 limonun suyu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine kiymali ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Salçayi, baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Domatesleri oyup temizleyin, içlerini doldurup tencereye dizin
5. Tencerenizde bos yer kalirsa birkaç adet patates ekleyebilirsiniz
6. Sos için bütün malzemeleri karistirip domateslerin üzerlerine gezdirin
7. Kisik ateste pisirip sicak veya ilik servis edin
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine kiymali ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Salçayi, baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Domatesleri oyup temizleyin, içlerini doldurup tencereye dizin
5. Tencerenizde bos yer kalirsa birkaç adet patates ekleyebilirsiniz
6. Sos için bütün malzemeleri karistirip domateslerin üzerlerine gezdirin
7. Kisik ateste pisirip sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder