Malzemeler:
Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 1/2 cay bardagi aycicek yagi
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- Karabiber
Köri sosu için:
- 1/2 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 4 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi un
- 3 tatli kasigi köri
- 1 tatli kasigi kirmizi toz biber
- 100 ml krema
- 500 ml su
- Tuz, karabiber, toz seker
Limonlu basmati pilavi icin:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 1 adet limnun kabugu
- Tuz
Buharda brokoli
- 1 adet brokoli
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Tavuklari yag ve baharatla marine edip 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Köri sosu için incecik kiyilmis sogani ve sarimsagi yagda soteleyin. Üzerine unu ve baharatlari ekleyin. Hepsini iyice kavurduktan sonra kremayi ve suyu ilave edip sosu kisik ateste kalinlasana kadar pismeye birakin
3. Pilav tenceresine ayçiçek yagini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
4. Sebze suyunu, limon kabugunu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
5. Brokolileri iri ciceklere ayirip buharda pisirip üzerine hafif tuz serpin
6. Yemekler hazir oldugunda herseyi sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder