2 Kasım 2022 Çarşamba

ETLI PATATESLI PATLICAN YEMEGI



Malzemeler:
- 3 adet patlican
- Kizarmak için: aycicek yagi
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet havuc
- 1 adet patates
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 adet carliston biber
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1/4 bag maydanoz
- 1 yemek kasigi domates salcasi
- Tuz 
- Karabiber

Sosu icin: 
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
- 2 su bardagi su

Hazirlanisi:
1. Patlicanlari uzun kesip yagda kizartin
2. Ayri bir tavanin içinde etleri kavurun ve sicak su ekleyip pismeye birakin
3. Kizaran patlicanlari bir tabaga alip ayni yagda küp dogranmis havuclari ve patatesleri kizartin
4. Etler yumusamaya basladiginda tavadan alin ve ayni tavanin icinda sogani ve biberleri yagda soteleyin
4. Üzerine küp dogranmis domatesleri, salcayi ve baharatlari ekleyin
5. Altini kapatip kizarmis sebzeleri icine karistirin
6. Bir firin kabinin icine patlicanlarin yarisini yerlestirin ve üzerine etli harcin yarisini yayin
7. Tekrar kalan patlicanlari yerlestirip kalan etli harci koyun ve bir kabin icinde sosunu hazirlayin
8. Sos için bütün malzemeleri karistirip firin kabina aktarin ve patlicanlari önceden isitilmis 220 derecelik firinda 20-25 dakika pisirin
9. Sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder