26 Kasım 2022 Cumartesi

TAVUKLU KIS CORBASI



Malzemeler:
Tavuk suyu için:
- 300 gr parçalanmis tavuk
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- 2 adet havuç
- 1 adet sogan
- 1 dal pirasa
- 1 tutam kekik
- 1 adet defne yapragi
- Karabiber
- 1,5 L su

Corba için:
- 1,5 L tavuk suyu
- 1 adet haslanmis but (didiklenmis)
- 4 yemek kasigi tel sehriye
- 1 tutam kiyilmis kereviz sapi
- 1 adet havuc 
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber

Hazirlanisi:
1. Zeytinyagini tencereye alip isitin, temizlenip iri parçalar halinde dogranmis sebzeleri ilave edin ve birkaç dakika soteleyin
2. Üzerine temizlenmis tavuk parçalarini ekleyin ve birkaç dakika kadar daha soteleyin
3. Tencereye son olarak baharatlari ve 1,5 L soguk suyu ekleyip kaynamaya birakin
4. Corba için hazirlamis oldugunuz tavuk suyunun yaklasik 1,5 litresini baska bir kaba süzün
5. Ayri bir tencerede zeytinyaginda ince dogranmis havucu ve kereviz sapini kavurun
6. Üzerine unu ekleyip un kokusu ciktana kadar kavurmaya devam edin
7. Tavuk suyunu ilave edip cirparak kaynamaya birakin
8. Tel sehriyeyi, minik kiyilmis tavuk etini, limon suyunu, karabiberi ve tuzu ekleyip karistirarak pisirin
9. Tel sehriye pistiginde çorbanin altini kapatip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder