Malzemeler:
- 3 adet büyük boy tavuk butu
- 3 adet büyük boy tavuk butu
- 1 kupa bugday
- Tuz
- Karabiber
Üzeri icin:
- 4 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi pul biber
Hazirlanisi:
1. Butlari derin bir tencereye alip üzerine su ilave edin ve kaynamaya birakin
2. Pisen butlari bir kaba alip tavuk suyunu süzgecten gecirin
3. Ayri bir tencereye bugdaylari ve tavuk suyunu alip pismeye birakin
4. Bugdaylar patlayip tamamen pistiginde icine didiklenmis tavuklari ve baharatlari ekleyin
5. Tahta bir kasikla ezerek macun haline getirmeye calisin
6. Hazir olan keskegi servis tabagana alip üzerine pul biberli tereyagi gezdirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder