Malzemeler:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 adet büyük boy patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 adet büyük boy patates
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa tavuk suyu
- 1 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Pilav için bir tencerede ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine ince dogranmis patatesi ekleyin
3. Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
4. Sicak suyunu, tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
5. Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
1. Pilav için bir tencerede ince kiyilmis sogani yagda soteleyin
2. Üzerine ince dogranmis patatesi ekleyin
3. Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
4. Sicak suyunu, tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
5. Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder