28 Temmuz 2015 Salı

LAHMACUN

Malzemeler:
- 600 gr un
- 40 gr maya
- 300 gr ilik su
- 15 gr toz seker
- 3 adet yumurta sarisi
- Tuz
- 4 yemek kasigi zeytinyagi

*Üzeri için:
- 250 - 300 gr kadar kiyma
- 3 adet kuru sogan
- 4 adet sivri biber
- 4 adet domates
- Yarim demet maydanoz
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 yemek kasigi biber salçasi
- 2 yemek kasigi sivi yag
- Karabiber
- Tuz

Hazirlanisi:
Lahmacunlarin yapimina iç harcini hazirlamakla baslayin. Bu harci buzdolabina alin ve hamur yapimina geçin. Hamur için bir kabin içine unu, sekeri, tuzu, zeytinyagini, mayayi ve yumurtalari alin. Daha sonra üzerine ilik suyu ekleyip iyice yogurun. Yumusak kivamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini nemli bir bezle örtün. Hamuru yaklasik 45 dakika kadar oda sicakliginda beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde bezelere bölün ve unlanmis tezgahinizda bir merdane yardimiyla açin. Üzerlerine kiymali harcindan sürdükten sonra firina verip pisirin ve sicak veya ilik servis edin.

Afiyet olsun :)
 

0 yorum:

Yorum Gönder