12 Ocak 2017 Perşembe

ANTEP USULÜ CORBA

Malzemeler:
- ¼ adet sogan
- ½ adet kapya biber
- ½ y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 2 adet domates
- 4 y.k. ayçiçek yagi
- 1,5 y.k. un
- 1 ç.k. kuru nane
- 1 y.k. susam
- 1 ç.k. kimyon
- 1 adet kesme seker
- 1,5 L tavuk suyu
- ¼ adet limonun suyu
- 1 ç.b. (harf) sehriye
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Sogani, biberi ve domatesleri robottan geçirip elde ettiginiz püreyi salçalarla birlikte yagda kavurun
2) Üzerine unu, baharatlari, susam ve sekeri ekleyin
3) Tavuk suyunu ve limon suyunu ilave edip yüksek ateste kaynama noktasina gelmesini bekleyin
4) Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve sehriyeler tamamen pisene kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder