6 Ocak 2017 Cuma

PIRINCLI PORTAKALLI PIRASA TÜRLÜSÜ

Malzemeler:
- 2 adet pirasa
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1/2 adet portakalin suyu
- 1/2 ç.b. pirinç
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 t.k. margarin
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
1) Ince dogranmis sogani yagda soteleyin
2) Üzerine iri dogranmis sebzeleri ekleyip sotelemeye devam edin
3) Pirinçleri, salçayi, baharatlari ve portakal suyunu ilave edip hepsini bir firin kabina aktarin
4) Son olarak üzerini geçecek kadar su ekleyip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder