Malzemeler:
- 1 s.b. bugday (önceden haslanmis)
- 3-4 s.b. tavuk suyu
- 1 s.b. yogurt
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 y.k. un
- Tuz
*Üzeri için: 1/2 ç.b. ayçiçek yagi + 1 y.k. nane
Hazirlanisi:
1) Tavuk suyunu tencereye alip önceden haslanmis bugday ile birlikte kaynamaya birakin
2) Ayri bir kasede yogurdu, yumurta sarisini ve unu çirpin
3) Tavuk suyundan alip karisimi ilitin ve karistirdiktan sonra tencereye aktarin
4) Tuzunu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynattiktan sonra biraz dinlendirip kaselere bölüstürün ve üzerine naneli yag gezdirip servis edin
Afiyet olsun :)
10 Ocak 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder