10 Ocak 2017 Salı

BUGDAY CORBASI

Malzemeler:
- 1 s.b. bugday (önceden haslanmis)
- 3-4 s.b. tavuk suyu
- 1 s.b. yogurt
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 y.k. un
- Tuz

*Üzeri için: 1/2 ç.b. ayçiçek yagi + 1 y.k. nane

Hazirlanisi:
1) Tavuk suyunu tencereye alip önceden haslanmis bugday ile birlikte kaynamaya birakin
2) Ayri bir kasede yogurdu, yumurta sarisini ve unu çirpin
3) Tavuk suyundan alip karisimi ilitin ve karistirdiktan sonra tencereye aktarin
4) Tuzunu ekleyip 5 dakika kadar daha kaynattiktan sonra biraz dinlendirip kaselere bölüstürün ve üzerine naneli yag gezdirip servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder