23 Ocak 2017 Pazartesi

CEVIZLI KEK

Malzemeler:
- 245 gr yumurta (ortalama 5 adet)
- 245 gr toz seker
- 245 gr tereyagi (tuzsuz)
- 245 gr un
- ½ paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 100 gr iri kiyilmis ceviz

*Üzeri için: eritilmis çikolata + kiyilmis ceviz

Hazirlanisi:
1) Tereyagini sekerle birlikte bir kabin içinde krema haline gelene kadar mikserleyin
2) Üzerine teker teker yumurtalari ekleyip mikserlemeye devam edin
3) Elenmis unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip homojen bir kek hamuru elde edene kadar mikserleyin
4) Son olarak cevizleri de ekleyip birkaç kez karistirdiktan sonra hamuru yaglanmis kek kalibina aktarip önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
5) Kek soguduktan sonra eritilmis çikolata ve kiyilmis cevizle süsleyip servis edebilirsiniz

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder