10 Ocak 2017 Salı

WORTELKOEK (havuçlu kek)

Malzemeler:
- 250 gr rendelenmis havuç
- 1 adet mandalinanin suyu
- 50 gr toz badem
- 50 gr toz ceviz
- 100 gr toz findik
- 3 adet yumurta (aklari ve sarilari ayri!)
- 95 gr tereyagi
- 130 gr esmer seker
- 1 çimdik tuz
- 113 gr un
- 1 ç.k. tarçin
- 1 ç.k. kabartma tozu
- 1 ç.k. karbonat

*Üzeri için: 50 gr pudra sekeri + 1 y.k. süt

Hazirlanisi:
1) Firini 175 dereceye ayarlayip isinmasini saglayin
2) Bir kabin içinde rendelenmis havuçlari toz badem, ceviz ve findik ile karistirin
3) Bir kabin içinde yumurta aklarini mikserle kar haline getirin ve buzdolabina alin
4) Tereyagini eritip ilinmasi için bir kenara alin
5) Yumurta sarilarini toz seker ve bir çimdik tuz ile mayonez kivamina gelene kadar mikserleyin
6) Üzerine mandalina suyunu, havuçlu karisimi, elenmis unu, karbonati, kabartma tozunu ve  tereyagini ekleyip mikserlemeye devam edin
7) Son olarak kar haline gelmis yumurta aklarini ilave edin ve bir spatula yardimiyla yumusak hareketlerle keke yedirin
8) Hamuru yaglanmis bir kek kalibina aktarin ve 175 derecelik firinda yaklasik 30-40 dakika kadar pisirin
9) Pisip soguyan keki pudra sekeri ve sütten olusan glazürle servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder