Malzemeler:
*Sebze için:
- 1 adet kabak
- 1 adet kirmizi paprika
- 1 adet sari paprika
- 500 gr soya filizi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 100 ml krema
- 1 t.k. köri
- Tuz, karabiber
*Tavuk için:
- 4 parça tavuk gögüsü
- 1 y.k. ras-el-hanout
- 1 y.k. sriracha sosu
- 1 tutam taze maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, pul biber
*Püre için:
- 500 gr patates
- 1 adet üçgen peynir
- 1 dilim cheddar peyniri
- 1/2 ç.b. süt
- 1 t.k. tereyagi
- Tuz, karabiber, kuru kekik, muskat cevizi
*Havuç için:
- 8 adet küçük havuç (baby havuç bulabilirseniz o da olur)
- 1 y.k. zeytinyagi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Tavuklari baharatlayip buzdolabinda en az 30 dakika marine olmasi için dinlenirin
2) Sebzeleri jülyen seklinde dograyip sirasiyla yagda soteleyin ve üzerine soya filizini ekleyip tuz ve karabiberle tatlandirin
3) Sebzeler pismeye yakin üzerine köri tozunu ve kremayi ilave edip sosu tamamen çekene kadar pisirin
4) Ayri bir tavada tavuklari marinasyon için kullandiginiz sos ile pisirin
5) Minik küpler halinde dogranmis patatesleri haslayip süzün ve sicakken içine kalan malzemeleri ilave edip bir patates ezicisi yardimiyla ezip püre haline getirin
6) Havuçlari temizleyip haslandiktan sonra tuz, karabiber ve maydanoz ile yagda soteleyin
Afiyet olsun :)
24 Ocak 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder