21 Ocak 2017 Cumartesi

KURUYEMISLI EKMEK

Malzemeler:
- 35 gr ceviz
- 35 gr findik
- 35 gr çam fistigi
- 200 gr tam bugday unu
- 200 gr tahilli un
- 30 gr yas maya
- 240 ml su
- 25 gr margarin
- 8 gr tuz

Hazirlanisi:
1) Kuruyemisleri yagsiz bir tavaya alip biraz kavurup iri sekilde kiyin
2) Ekmek için kalan bütün malzemeleri büyük bir kabin içine alip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
3) Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamurun fazla gazini alip iri kiyilmis kuruyemisleri içine ekleyip birkaç saniye yogurup iki esit bezeye bölün
5) Bezeleri yuvarlayip önceden yaglanmis uzun bir kek kalibina yanyana gelecek sekilde yerlestirin ve üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
6) Ekmek ikinci kez mayalandiktan sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda 20-25 dakika pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder