Malzemeler:
- 4 adet patlican
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 2 dis sarimsak
- 1 adet kesme seker
- Zeytinyagi
- 1,5 y.k. domates salçasi
- 1 s.b. sicak su
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
*Kizartmak için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Patlicanlari yaklasik 10cm uzunlugunda ve 2 parmak kalinliginda dograyip kizgin yagda kizartin ve kagit havlu üzerine alin
2) Yemeklik dogranmis sogani, sivri biberleri ve sarimsaklari zeytinyaginda soteleyin
3) Üzerine domates salçasini, rendelenmis domatesleri, kesme sekeri ve baharatlari alip sebzeler iyice eriyene kadar sotelemeye devam edin
4) Patlicanlari isiya dayanikli bir firin kabina aktarip üzerine salçali karisimi ilave edin ve sicak suyunu da ekledikten sonra yemegi önceden isitilmis 180 derecelik firina verip 20-30 dakika kadar pisirin
5) Hazir olan yemegi ister sicak, ister üzerine bir miktar daha zeytinyagi gezdirip ilik veya soguk tüketebilirsiniz
Afiyet olsun :)
19 Ocak 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder