Malzemeler:
*Tavuk sote için:
- 2 adet tavuk gögsü
- 1 adet sogan
- 4-5 adet köy biberi
- 1 adet domates
- 1 t.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 ç.k. karabiber
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 2 y.k. ayçiçek yagi
*Bulgur pilavi için:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Tavuk gögüslerini temizleyip kusbasi dograyin ve yag ile birlikte tavaya alip soteleyin
2) Üzerine yemeklik dogranmis sogani ve iri küpler seklinde dogranmis biberleri ekleyin
3) Ince dogranmis domatesi ve baharatlari ilave edip yemegi pismeye birakin
4) Ayri bir pilav tenceresinde ince kiyilmis sogani yagda kavurun
5) Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
6) Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
7) Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirdikten sonra tavuk soteyle birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
23 Kasım 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder