Malzemeler:
*Tavuk için:
- 1 kg tavuk gögsü
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, tuz, kuru nane, kuru maydanoz
*Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. margarin
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon suyu
*Sebze için:
- 2 adet havuç
- 1 adet karnabahar
Hazirlanisi:
1) Tavuk gögsünü dilediginiz büyüklükte dograyip diger malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin
2) Üzerini streç filmle örtüp yemek saatine kadar buzdolabinda dinlendirin
3) Pilav için yaglari pilav tenceresine alip eritin ve yikanmis pirinçleri ekleyip 3-4 dakika kavurun
4) Üzerine sicak suyunu, tuzu, sekeri ve limon suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5) Pilav suyunu çektikten sonra atesten alip kapagini kapatip demlenmeye birakin
6) Karnabahari çiçeklere ayirip havuçlari dilimleyin, tuzlu su ile birlikte bir tencereye alip haslayin
7) Buzdolabinda dinlenen tavuklari sosuyla birlikte sicak tavaya alip soteleyin, pilav ve haslanmis sebzeyle sicak servis edin
Afiyet olsun :)
28 Temmuz 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder