6 Temmuz 2017 Perşembe

EKSIMIKLI GÜLVARAK BÖREGI

Malzemeler:
*Hamur için:
- 500 gr un
- 1 t.k. instant maya
- 1 t.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

*Arasi ve üzeri için: 1 ç.b. ayçiçek yagi

*Iç harci için: - 300 gr eksimik

Hazirlanisi:
1) Hamur için bütün malzemeleri bir kabin içine alip yogurun
2) Hazir olan börek hamurunun üzerini bir bezle örtüp oda isisinda 20 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamuru 7 adet esit bezeye bölün ve açin
4) Yufkaya bir miktar ayçiçek yagi ve eksimik gezdirdikten sonra zarf seklini alacak sekilde katlayin (videoda nasil yapildigini daha net görebilirsiniz!)
5) Her yufkayi bu sekilde hazirladiktan sonra börekleri önceden yaglanmis tepsiye dizin
6) Böreklerin üzerini bir bezle örtüp bu kez 1 saat oda isisinda mayalandirin
7) Ikinci kez mayalanan böreklerin üzerine bir miktar ayçiçek yagi gezdirdikten sonra önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan anneannemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder