- 5 adet yufka
- 500 gr böreklik beyaz peynir
- 500 gr ispanak
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 s.b. süt
- 2 adet yumurta
- Tuz, karabiber
*Üzeri için: 1 adet çirpilmis yumurta
Hazirlanisi:
1) Sos için yagi, sütü, baharatlari ve yumurtalari bir kabin içine alip çirparak karistirin
2) Ispanaklari temizleyip dograyin ve ezilmis peynirle karistirin
3) Firin tepsinizi yaglayip tabanina 2-3 kat yufka yerlestirin
4) Üzerine bir miktar sos gezdirdikten sonra ispanakli peynir karisimindan serpin ve tekrar yufka dizin
5) Bu islemi yufka ve ispanakli peynirli harc bitene kadar tekrarlayin
6) Son katini yufkayla kapladiktan sonra üzerine çirpilmis yumurta sürün ve böregi önceden isitilmis 180-190 derecelik firina verip kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
* Tarifini bizimle paylasan babaannemize çok tesekkür ediyoruz! *
0 yorum:
Yorum Gönder