Malzemeler:
• 1 kg domates
• 1 kg sogan
• 1 kg kirmizi biber
• 5-6 adet kirmizi aci biber
• 1 kg yogurt
• 2 s.b. haslanmis nohut
• 1 demet maydanoz
• Alabildigi kadar un
• Tuz, kuru nane, karabiber
Hazirlanisi:
1) Domatesleri, biberleri ve soganları iri iri dograyip bir tencereye alin. Kisik ateste yumusayincaya kadar tencerenin agzi kapali sekilde pisirin
2) Sebzeler pistikten sonra önce blenderdan, daha sonra kevgirden geçirin
3) Ayri bir kabin içinde haslanmis nohutlari da blenderdan geçirin ve üzerine yogurdu ekleyin
4) Tuz, kiyilmis maydanoz, nane ve karabiber ile tatlandirdiktan sonra güzelce karistirin
5) Domatesli ve yogurtlu karisimlari birlestirdikten sonra üzerine yavas yavas un elemeye baslayin. Ele yapismayacak kivamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini örtün ve sicak bir ortamda mayalanmaya birakin
6) Altina bir tepsi koymayi unutmayin aksi taktirde fazla kabardiginda tasabilir!
7)Hamuru sabah-aksam ellerinizi islatip biraz yogurun ve tekrar mayalanmaya birakin. Yaklasik 7-14 gün içinde hamur eksiyip mayalanmis olacaktir
8) Hamurun kabarmasi durdugunda yumurta büyüklügünde bezelere bölün ve temiz (kullanilmamis!) bir çarsafin üzerine bastirarak serin
9) Carsafin üzerinde ince bir tabaka olusturun. Aydinlik ve havadar bir odada kurumaya birakin
10) Üzeri kuruyunca ters çevirin ve diger tarafinin kurumasini bekleyin. Hamurlar kurudukça ellerinizle ufalayin ve gerekirse mutfak robotuna atin. Daha sonra tekrar çarsafa serin ve iyice kuruduklarindan emin olana kadar bekletin
11) Tarhananiz hazir oldugunda kavanozlara veya bez torbalarin içine koyup saklayabilirsiniz
Afiyet olsun :)
15 Temmuz 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder