6 Temmuz 2017 Perşembe

BOSNAK BÖREGI - CEKME BÖREK ( = Tegnato pite, Kiçova'nin yöresel böregidir. Özelligi patatesli olmasidir)

Malzemeler:
*Hamur için:
- 2 kg un
- 1 y.k. tuz
- Alabildigi kadar su

*Içi için:
- 5 adet büyük boy patates (rendelenmis)
- 4 adet sogan (ince dogranmis)
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. kirmizi toz biber
- Tuz, karabiber

*Açmak için: un + ayçiçek yagi

*Içi ve üzeri için: ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Iç harci için sogani yagda pembelesene kadar soteleyin. Üzerine rendelenmis patatesleri ve baharatlari ekleyin. Hazir olan harci sogumasi için kenara alin
2) Unu ve tuzu bir kaba alip üzerine azar azar su ekleyip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin ve 10 dakika dinlendirin
3) Hamuru 4 esit bezeye bölün ve 30 cm çapinda unlanmis tezgahta açin
4) Üzerine yag gezdirip kenari alin ve diger bezeleri de ayni sekilde yapin
5) Ilk hazirladiginiz bezeyi ellerinizle çekistirip 1 metre çapinda büyüklüge gelene kadar çekistirin
6) Kenar kisimlarina iç harcindan koyup yag gezdirin ve distan içe dogru çekistirerek sarmaya baslayin
7) Orta kismini kesip çember olusturun ve böregi yaglanmis tepsiye alip içten disa dogru dolayip diger bezeleri de ayni sekilde yapin
8) Tepsiyi doldurduktan sonra üzerine yag gezdirip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin
9) Nar gibi kizardiginda firindan alip 20-30 dakika dinlendirin ve servis edin

Afiyet olsun :)

* Tarifini bizimle paylasan anneannemize çok tesekkür ediyoruz! *

0 yorum:

Yorum Gönder