Malzemeler:
- 4 adet patlican
- Kizartmak için ayçiçek yagi
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. margarin
- 1 adet kirmizi sogan
- 2 dis sarimsak
- 5-6 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kekik, kirmizi toz biber
Hazirlanisi:
1) Patlicanlari iri küpler seklinde kesip kizgin yagda kizartin ve kagit havluyla kaplanmis tabaga alin
2) Ayri bir tavada sos için yemeklik dogranmis sogani yagda soteleyin. Üzerine salçayi, sarimsaklari, küp seklinde dogranmis domatesleri, sekeri ve baharatlari ilave edip kisik ateste pisirin
3) Kizarmis patlicanlari hazir olan sosun içine alip karistirin ve soguk servis edin
Afiyet olsun :)
15 Temmuz 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder