Malzemeler:
*Krep için:
- 150 gr un
- 2 adet yumurta
- 500 ml süt
- 1 çimdik tuz
*Dolgusu için:
- 500 ml süt
- 60 gr un
- 60 gr tereyagi
- 200 gr rendelenmis Emmentaler peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
*Yapistirmak için: 1 adet yumurta sarisi
*Kizartmak için: ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Krep için bütün malzemeleri bir kabin içine alip çirparak homojen bir hamur haline getirin
2) Krep tavasina bir çimdik yag alip bir kepçe hamurdan dökün ve kreplerin hepsini ayni islemi uygulayarak önlü arkali güzelce pisirin
3) Sütü, unu, tereyagini ve baharatlari bir tencereye alip karistirarak kaynamaya birakin
4) Kaynayip kalinlasan dolguyu atesten alip içine rendelenmis peyniri ilave edip karistirin
5) Krepleri bu dolguyla doldurup kenarlarini yumurta sarisiyla yaglayip yarim ay seklini verin ve kizgin yagda kizarana kadar pisirin
6) Mutlaka sicak servis edin
Afiyet olsun :)
8 Temmuz 2017 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder