Malzemeler:
- 100 gr tereyagi
- 150 gr margarin
- 1 kahve fincani ayçiçek yagi
- 3 y.k. pudra sekeri
- 4 y.k. nisasta
- Alabildigi kadar un
- 1 y.k. kakao
Hazirlanisi:
1) Tereyagini, margarini, ayçiçek yagini, pudra sekerini ve nisastayi bir kabin içine alip krema haline getirin
2) Üzerine azar azar un ekleyerek yumusak bir hamur elde edin
3) Hamur ne çok yumusak ne de çok sert olmali
4) Elde etmis oldugunuz hamuru iki esit bezeye bölün, birini sade birakin, digerine kakaoyu ekleyip yogurun
5) Hamurlardan ceviz büyüklügünde parçalar koparip yuvarlayin ve bir çatal yardimiyla üzerlerine bastirin
6) Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden isitilmis 180 derecelik firina verin. Kurabiyeler pisip soguduktan sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
9 Temmuz 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder