Malzemeler:
- 3 adet havuç
- 1 t.k. tarçin
- 4 y.k. toz seker
- 1 s.b. su
*Muhallebi için:
- 1 L süt
- 4 y.k. toz seker
- 4 y.k. nisasta (tepeleme!)
- 2 paket vanilya sekeri
*Arasi için: kedi dili bisküvi
Hazirlanisi:
1) Rendelenmis havuçlari diger malzemelerle birlikte bir tavaya alin ve soteleyerek pismesini saglayin
2) Muhallebi için bütün malzemeleri bir tencereye alip çirpma teli yardimiyla karistirarak kalinlasip göz göz olana kadar pisirin
3) Muhallebi iyice kivam aldiginda altini kapatip atesten alin
4) Sotelenmis havuçlari kaselere bölüstürün, üzerlerine bir kat kedi dili bisküvisi yerlestirin
5) Son olarak muhallebiyi paylastirip sogumasi için bir kenara alin
Afiyet olsun :)
27 Temmuz 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder