20 Temmuz 2017 Perşembe

MANTARLI VOL-AU-VENT (patates kizartmasi ile)

Malzemeler:
• 4 adet tavuk butu
• 250 gr (konserve) mantar
• 1 ç.b. ayçiçek yagi
• 4 y.k. un
• Tavuk suyu
• 200 ml krema
• Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

*Servis için: patates kizartmasi

Hazirlanisi:
1) Tavuk butlarini suda haslayin ve sogumaya birakin. Soguduktan sonra butlari didikleyip kenara alin
2) Mantarlari dograyip kenara alin
3) Büyük bir tencerenin içine yagi alin ve unu ekleyip kavurmaya baslayin
4) Iyice kavurduktan sonra tavuk suyunu ve kremayi ekleyip çirpin, yogun kivamli bir sos elde edin. Sos kaynamaya basladiginda mantarlari, didiklenmis tavuklari, karabiberi, muskat cevizini ve tuzu ekleyip 2 dakika daha pisirin ve altini kapatin
5) Sicak sosu sicak patates kizartmasi ile servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder