Malzemeler:
- 5 adet yumurta
- 250 gr toz seker
- 250 gr tereyagi
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 çimdik tuz
- 2 y.k. kakao
*Üzeri için:
- 50 gr eritimis çikolata
- 50 gr çikolata parçaciklari
Hazirlanisi:
1) Tereyagi ve toz sekeri bir kaba alip krema haline gelene kadar çirpin
2) Vanilyayi ve limon kabugu rendesini ekleyip çirpmaya devam edin
3) Yumurtalari teker teker ekleyin
4) Unu, tuzu ve kabartma tozunu içine ilave edip homojen bir hamur elde edin
5) Kek hamurunun yarisini yaglanmis kek kalibina aktarin
6) Kalan kek hamurundan 3-4 y.k. bir kaseye alip kakao ile karistirin ve üzerine dökün
7) Son olarak kalan vanilyali hamuru da kaliba aktardiktan sonra bir kürdan yardimiyla bir karistirin
8) Keki önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin
9) Pisip sogumus olan kekin üzerine eritilmis çikolata yaglayip çikolata parçaciklari serpin ve servis edin
Afiyet olsun :)
9 Temmuz 2017 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder