Malzemeler:
- 1 L süt
- 180 gr toz seker
- 50 gr tereyagi
- 100 ml krema
- 100 gr haslanmis pirinç
- 45 gr nisasta
- 45 ml süt
Hazirlanisi:
1) Süt, seker, tereyagi ve kremayi bir tencereye alip kaynamaya birakin
2) Bir kabin içinde nisasta ve sütü karistirip kaynayan süte ilave edin
3) Karistirarak bu sekilde 2 dakika daha kaynatin
4) Haslanmis pirinci de ekledikten sonra bir kez karistirip 6 adet sütlaç kasesine esit sekilde bölüstürün
5) Firin tepsisine su koyun ve sütlaç kaselerini içine yerlestirin
6) Sütlaçlari önceden isitilmis 240 derecelik firina verip üstü kizarana kadar pisirin
7) Firindan çikinca sogutun ve servis edin
Afiyet olsun :)
7 Temmuz 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder