Malzemeler:
• 1 adet sogan
• 1 adet patates
• 2 adet havuç
• 1 s.b. kirmizi mercimek
• 2 s.b. tavuk suyu
• 6 s.b. su
• 2 y.k. margarin
• 1 y.k. ayçiçek yagi
• 1 y.k. domates salçasi
• 1 t.k. kirmizi toz biber
• Tuz
Hazirlanisi:
Mercimekleri yikayip bir tencereye alin. Üzerine dogranmis patatesi ve sogani ekleyin. Sicak suyu ve tavuk suyunu ekledikten sonra pismeye birakin. Daha sonra blenderdan geçirin ve yagini hazirlayin. Margarin eridikten sonra üzerine domates salçasini ve kirmizi toz biberini ekleyin. Yag ve salça özlestikten sonra blenderdan geçirmis oldugunuz çorbaya ilave edin. Tuzunu da ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
NOT: Kivami yogun olursa üzerine biraz sicak su ekleyin.
Afiyet olsun :)
18 Temmuz 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder