Malzemeler:
- 500 gr süs biber
- 2 dis sarimsak
- 1,5 kg domates ( = ortalama 6-7 adet büyük domates)
- ½ s.b. üzüm sirkesi
- 2 y.k. kaya tuzu
- 2 y.k. toz seker
- 1 tutam maydanoz
*Üzeri için: ½ ç.b. ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Domatesleri kabuklariyla robottan geçirip (veya rendeleyip) tencereye alin
2) Üzerine tuzu, sekeri ve ince dogranmis sarimsaklari ekleyip ocaga alin
3) Bir tasim kaynadiktan sonra atesten alin ve ince kiyilmis maydanozu ve sirkeyi ilave edip karistirin
4) Yikanmis biberleri kavanozlara bölüstürün, üzerine sicak domatesli karisimdan döküp kavanozlari doldurun
5) Kavanozlarin kenarlarini güzelce temizledikten sonra üzerine bir miktar ayçiçek yagi gezdirin ve agzini kapatip tursulari sogumaya birakin
6) Soguduktan sonra tursuyu en az 10 gün buzdolabinda beklettikten sonra tüketebilirsiniz
Afiyet olsun :)
5 Aralık 2017 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder