21 Aralık 2017 Perşembe

KURU FASULYE – TAVUK SISLI PILAV – CEVIZLI KABAK SALATASI

Malzemeler:
*Fasulye için:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 1 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su

*Tavuk sis için:
- 500 gr tavuk gögsü
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tavuk baharati, köri, kirmizi toz biber, karabiber, pul biber, gerekirse tuz
- 10 adet çöp sis
- Kizartmak için ayçiçek yagi

*Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- ½ ç.b. arpa sehriye
- 1 y.k. margarin veya tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz

*Salata için:
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- 2 y.k. zeytinyagi
- 300 gr yogurt
- 1 ç.b. ince kiyilmis ceviz
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin. Üzerine ince kiyilmis sogani ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
2) Küp seklinde dogranmis tavuk gögsünü yag ve baharatlarla marine edip en az 1 saat buzdolabinda dinlendirin. Tavuklari sislere dizip yagda kizartin
3) Pilav için bir tavanin içine ayçiçek yagini ve sehriyeleri alin. Sehriyeler esmerlesene kadar kavurun. Esmerlesince içine margarini veya tereyagini ve yikanmis pirinçleri ekleyin. Hepsini yaklasik 5 dakika kavurun. Üzerine sicak su ve tuz ekleyin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin, daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
4) Kabaklari ve havuçlari rendeleyip yag ile birlikte bir tavaya alip soteleyin. Soguduktan sonra bir kaba aktarip üzerine yogurdu, cevizleri ve tuzunu ekleyip karistirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder