Malzemeler:
- 200 gr dondurulmus frambuaz
- 4 y.k. toz seker
- 1 y.k. su
- 250 ml krema
- 4,5 y.k. toz seker
- 1 paket vanilya
- 250 gr mascarpone peyniri
*Arasi için:
- 6 dilim yulafli bisküvi
Hazirlanisi:
1) Dondurulmus frambuazi toz seker ve su ile birlikte bir tencereye alip kaynatin, sosu süzgeçten geçirdikten sonra 1 gece buzdolabinda dinlendirin
2) Mascarpone peynirini frambuaz sosunun 3’te 2’si ile birlikte bir kabin içine alip elektrikli çirpacakla çirpin
3) Ayri bir kabin içinde kremayi, toz sekeri ve vanilyayi krem santi kivamina gelene kadar çirpin
4) Bir spatula yardimiyla hazirlamis oldugunuz krem santiyi peynir karisimina karistirin
5) Kaselerin dibine parçalanmis bisküvi koyduktan sonra 1’er y.k. mousse ilave edin
6) Üzerine tekrar bir miktar bisküvi koyun ve kalan mousse’i kaselere bölüstürün
7) 3’te 1’ini ayirmis oldugunuz frambuaz sosunu kaselere bölüstürün, dilediginiz gibi süsledikten sonra buzdolabinda 3-4 saat kadar dinlendirdikten sonra servis edin
Afiyet olsun :)
20 Aralık 2017 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder