Malzemeler:
*Köfte için:
- 500 gr az yagli dana kiyma
- 1 ç.b. pirinç
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- Gerekirse bir miktar galeta unu
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 ç.b. bezelye
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 2 adet kesme seker
- ½ y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Bir kabin içine köfte malzemelerini alip güzelce yogurun ve ceviz büyüklügünde yuvarlayip kenara alin
2) Iri küpler halinde dogranmis patatesleri ve havuçlari yagda birkaç saniye soteleyin
3) Üzerine salçayi, baharatlari ve bezelyeyi ekleyin
4) Sicak suyunu ve sekerleri ilave edip yemegi kisik ateste kaynamaya birakin
5) Yemek kaynama noktasina geldiginde içine hazirlamis oldugunuz köfteleri ekleyip kisik ateste pisirmeye devam edin
6) Hazir olan yemegi 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
14 Aralık 2017 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder