Malzemeler:
*Biftek için:
- 8 parça dana biftek
- Tuz, karabiber
*Tane karabiber sosu için:
- 200 ml krema
- 1 t.k. tane karabiber
- Tuz
*Havuçlu patates püresi için:
- 1 kg patates
- 3-4 adet havuç
- 1 t.k. margarin
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi
Hazirlanisi:
1) Biftekleri baharatlayip kizgin tavada (mümkünse yagsiz) pisirin
2) Karabiber sosu için kremayi tuz ve karabiber taneleri ile birlikte kalinlasana kadar kaynatin
3) Patates püresi için patatesleri ve havuçlari ayri tencerelerde haslayip süzün ve bir kaba alin
4) Patates ezecegi yardimiyla sebzeleri ezerken içine margarini, tuzu, karabiberi ve muskat cevizi rendesini ekleyin
5) Püreyi güzelce karistirdiktan sonra tabaginizi dilediginiz gibi hazirlayip yemegi sicak servis edin
Afiyet olsun :)
22 Aralık 2017 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder