15 Aralık 2017 Cuma

PIRASA SARMASI

Malzemeler:
- 4-5 dal pirasa

*Iç harci için:
- 1 adet sogan
- 1 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 s.b. pirinç
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- ½ s.b. sicak su
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber

*Suyu için:
- 2 s.b. sicak su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- ½ adet limonun suyu
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi

Hazirlanisi:
1) Pirasalari kaynar suda haslayin
2) Ayri bir tavada sogani yemeklik dograyip yagda kavurun
3) Dogranmis domatesi, salçayi, baharatlari ve yikanmis pirinci ekleyip kavurmaya devam edin
4) Harca sicak suyunu ilave edip biraz pisirin ve atesten alin
5) Pirasalara harçtan bir miktar koyup muska seklinde sarin
6) Sarmalari tencereye dizip bir kasede hazirlamis oldugunuz suyunu üzerine gezdirin ve üzerine bir tabak örtüp kisik ateste suyunu çekene kadar pismeye birakin
7) Pisen pirasa sarmalarini biraz dinlendirdikten sonra ilik servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder